Συνέχιση προγραμματισμένου εκπαιδευτικου έργου μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλία

Στις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνονται  μετά τη διακοπή της διδασκαλίας με φυσική παρουσία, και έπειτα από την κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, με πρόσφατη ενημέρωση προς τα ΑΕΙ που ενθαρρύνει τη χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, το ΔΠΜΣ στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση συνεχίζει το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό του έργο.

Η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία θα διεξάγεται με την εφαρμογή Skype for Business, για την οποία το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει άδεια χρήσης.

Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει (α) αναπαραγωγή ήχου από τοπικό μικρόφωνο, (β) προβολή βίντεο από τοπική κάμερα, (γ) προβολή διαφανειών από τοπικό αρχείο, (δ) προβολή μίας εφαρμογής από τον υπολογιστή σας και (ε) προβολή της οθόνης του υπολογιστή σας, ενώ για τους φοιτητές επιτρέπει αποστολή ερωτήσεων (σε μορφή κειμένου) προς τον διδάσκοντα. Οι ελάχιστες προδιαγραφές χρήσης για τους διδάσκοντες είναι υπολογιστής (σταθερός ή φορητός) Windows ή Mac με μικρόφωνο (και κάμερα, αν θέλετε να στείλετε ζωντανό βίντεο), ενώ οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις από τον υπολογιστή τους ή από κινητό τηλέφωνο Android ή iOS.

Οδηγίες:

Οδηγίες για διδάσκοντες

Οδηγίες για φοιτητές

Related Articles